Száltisztító I.

Száltisztító I.

Az optikai szál védelme gyorsan és megbízhatóan eltávolítható a szál sérülése nélkül. A védelemmel csak a műanyag fej találkozik, amely pozicionálja a szálat. A szerszám összezárt állapotában a pengék csak körülmetszik a védelmet, ezáltal a megfelelő típusú szerszám megválasztása esetén a szál nem sérülhet meg.

Típusszám Színjelölés Vágási átmérő
NN102 sötétkék 102 mikron
NN127 ezüst 127 mikron
NN152 arany 152 mikron
NN175 sárga 175 mikron
NN203 piros 203 mikron
NN254 világoskék 254 mikron
NN305 fehér 305 mikron

Száltisztító II.

A szálat a megfelelő nyílásba helyezve külön-külön eltávolítható az elsődleges (250 mikron) és a másodlagos (900 mikron) védelem.

Száltisztító III.Száltisztító III.

E speciálisan megmunkált precíziós szerszám az optikai technológia elengedhetetlen eszköze. A lézerrel megmunkált, edzett, 127 mikronos nyílásban könnyedén eltávolítható a szálvédelelm.

Száltisztító IV.Száltisztító IV.

A szerszám 0,8-2,6 mm-es kör alapú vágónyílásokkal átvágja a pigtail köpenyt vagy a kültéri kábel töltött csövét. Az átvágás után a szálak nem sérülnek meg, a köpeny lehúzható.

Pászmafelnyitó I.Pászmafelnyitó I.

Kültéri optikai kábelt szerelőkkel gyakran fordul elő, hogy a pászmában levő szálak közül csak néhányat kell végződtetni, a többi áthegesztéssel továbbmegy. Az áthegesztés szükségteleln, a megfelelő szerszámmal a pászmát felnyitjuk és csak a végződtetni kívánt szálat vágjuk el.

Pászmafelnyitó II.

Pászmafelnyitó II. Pászmafelnyitó II.1,9-3mm cső átmérő. Tartalék pengével szállítjuk.

Üvegszál karcolóÜvegszál karcoló

A szerszám a csatlakozószerelés nélkülözhetetlen eszköze. Az acélba ültetett, alakra és élre megfelelően megmunkált gyémánt betét a szálat pontosan karcolja, majd az onnan könnyedén eltávolítható. Két változatban készül, 60°-os kúp és 90°-os élre megmunkált gyémánt betéttel.

CsipeszCsipesz

Saválló, rozsdamentes, nem mágnesezhető anyagból készül. Tűhegyes, ezért az üvegszál megfogására is alkalmas.

OllóOlló

Többfunkciós olló. A bordázott vágóél megakadályozza az anyag kitolását vágás közben.

Kevlár vágóKevlár vágó

A bordázott élű, edzett anyagból készült olló az optikai kábel kevlár erősítő tagjának átvágására szolgál. A nyél- és vágóélhossz megfelelő megválasztásának nagy nyíróerő az eredménye.

Alkohol adagolóAlkohol adagoló

A rozsdaálló fedéllel záródó edényben tárolt alkohol nem párolog, mert légmentesen zárt. A felpumpált alkohol nem tud visszafolyni, így az nem szennyezi az edény tartalmát. Szállítás alatt a zárható fedél megakadályozza a kifolyást.

Kábelvágó fogóKábelvágó fogó

Az edzett szénacél vágóbél körbefogja a kábelt vágás közben, így nem torzítja el azt. A kialakítás miatt minimális erőkifejtéssel maximális nyíróerő érhető el.

Kábelköpeny vágóKábelköpeny vágó

A kábelköpeny vágó 6-19 mm átmérőjű kábelköpeny vágására alkalmas. A vágópenge cserélhető. A megfelelő magasságra beállított vágópenge mind a kábelköpeny keresztirányú, mind hosszirányú vágása esetén autómatikusan irányba áll.

Szálvágó

A védelemtől megtisztított optikai szál vágására. Alkalmazható SM és MM szálak mechanikus kötéséhez, valamint MM szál hegesztés előtti vágásához.

Preciziós szálvágó

Hegesztéshez használandó. (További információ a Szálhegesztés oldalon.)

Optikai kábel szerszám klt.Szerszámtáska

Az általunk forgalmazott szerszámtáska tartalmazza mindazt, ami a száloptikai kábel szereléséhez szükséges. A nagy pontosságú szerszámok számára megfelelő védelmet nyújt a kemény táska.

Tartalom:

Kábel vágó, kevlár vágó, pászma vágó, köpenyvágó, száltisztító, csipesz, olló, alkohol adagoló, szálmentes textil