Cégünkről

A FONET kft. 1995-ben alakult, de más néven 1993-óta működik. Tevékenysége a száloptikai hálózatok területén kereskedelem, gyártás, hálózat építés, és 2002-től optikai műszer kalibrálás. Termékeinkből kábeltévé, számítástechnikai, mérés adatgyűjtő, vezérléstechnikai, távközlési stb. kábelhálózatok épülnek. Meg kell említeni a biztonságtechnikai jelentőséget, mert a szálak hozzáférése nélkül lehetetlen az átvitt információkhoz hozzájutni. Mivel e szakterület igen fiatal, hazánkban a 90-es évek elején indult, egyedülállóan nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkezünk. Ez és az a tény hogy profilunk azóta nem változott és a jövőben sem fog, feljogosít bennünket arra hogy ezt a szlogent válasszuk:

1995 óta száloptika a specialitásunk


Tevékenységünk részletes bemutatása

Kereskedelem

Mivel termékeink igen magas technikai színvonalat képviselnek, azok gyártása iparilag fejlett országokban történik. Beszállítóink kiválasztásának alapvető szempontjai a következők fontossági sorrendben: Minőség, megbízhatóság, együttműködési készség, ár. E követelmények alapján hosszú távú beszállítói kapcsolatokra törekszünk, mivel ez lehet az alapja a mi cégünk kiszámíthatóságának is.

Kínálatunkban szerepel a hálózatokhoz szükséges anyagok széles választéka. Ha általunk még nem forgalmazott termékre van szükség, kiterjedt kapcsolatunknak köszönhetően azt is be tudjuk szerezni.

Gyártás

Azon kevés cég közé tartozunk, akinek saját gyártása van, nem csak üzletelnek. Gyártjuk a csatlakozóval szerelt összekötő, idegen szóval patch és pigtail kábeleket,. Ezek a kábelek szolgálnak a kábelvégződések és az aktív eszközök összekötésére. A gyártás az optikai csatlakozó felszereléséből és mérésből áll. A csatlakozó szerelése több fázisból álló folyamat. A szükséges eszközök, gépek és a technológia az utolsó feljettségi szintet képviselik. Mint japán SEIKOH GIKEN  magyarországi képviselőnek, a csatlakozókat és a technológiát a SEIKOH GIKEN cég biztosítja. Termékeink minősége csak részben függ az alkalmazott technológiától, hosszú évek gyakorlati tapasztalata is szükséges hozzá. A versenytársakat figyelve ezt nem lehet semmivel pótolni.

A gyártás kritikus pontja a bemérés. A csatlakozók paramétereit nemzetközi szabványok határozzák meg. Hogy mennyire fontosnak tartjuk a mérést, az bizonyítja hogy van olyan paraméter amelyet csak mi tudunk mérni Magyarországon, mert a hozzá szükséges speciális műszer igen drága. Üzemünk zárt, tiszta terület.

Nemcsak a minőség, de a rugalmasság és rövid határidő is fő szempont. Ezek miatt már nem biztos hogy a vevőnek megéri külföldről rendelni a patch kábeleket.

A fentiek miatt Magyarország vezető optikai összekötő kábel gyártója vagyunk.

Hálózat építés

Az optikai hálózatok végpontjainak kiépítését vállaljuk. A kábelfektetést, mivel az szintén speciális, nagy létszámot igénylő munka,a csak azzal foglalkozó alvállalkozónkra bízzuk. A végpontok kiépítését un. Szálhegesztő berendezéssel végezzük. A méréshez rendelkezünk minden olyan műszerrel, amellyel az elkészült csatlakozási pontokat és az átviteli tulajdonságokat mérhetjük, valamint a már működő hálózatok hibáit, esetleg szakadást kereshetünk meg.

Kalibrálás

2002-től vállaljuk az optikai műszerek kalibrálását. Mivel igen nagy beruházásról van szó, ebben is vezető pozíciónk van. E laborunkban is van olyan műszer, amellyel az országban csak mi rendelkezünk. 15 féle paramétert tudunk mérni, ennél többre nincs is szükség.

A fentiek alapján látható, hogy a FONET Kft. a legmodernebb berendezésekkel, műszerekkel rendelkezik, amelyek párosítva a gyakorlati szaktudással, világszínvonalú termékek előállítását és szolgáltatást biztosít.